Search results for ''macam macam jahitan luka perineum''

Home Health

Macam-macam Jahitan Luka | milik necel

1. Jahitan Simpul Tunggal Sinonim : Jahitan Terputus Sederhana, Simple Inerrupted Suture. Merupakan jenis jahitan yang sering dipakai. digunakan juga untuk jahitan ...

It's My LiFe: tips penjagaan luka episiotomi /jahitan ...

credits:portalalamhamil 1. Jagaan perineum (kemaluan): Vulva swabbing akan dilakukan secara teknik asepsis selepas 6 jam kelahiran untuk memerhatikan luka ...

durra's doodle: The Tools of The Trade - Alat alat Jahitan

Ini merupakan alatan2 yang digunakan melakar pola (pattern) dan menanda basi jahitan (seamline). Kapur tu saya jarang guna. Saya suka guna pensil warna ...

Ruang berkongsi "cerita" dan "ilmu jahitan"

Assalamualaikum Ahahahaha tengok tajuk lain macam je kan....sebelum ni cik sue pernah buat peraduan kat pembaca blog kan..peraduan yang tak berapa nak iklas tajuk n3 ...

Ruang berkongsi "cerita" dan "ilmu jahitan": Kaff

Hanya seciputt ilmu nak berkongsi..bukan proo dan bukan otai..bukan pula nak berlagak pandai..hanya sedikit perkongsian yang boleh manfaatkan bersama..

Fight-oh!

Ni masa umur sehari.. Sebijik macam muka Wen Yang yang selalu kena marah dengan saya dalam kelas. Adoilaa..

THE expressive LADY: Tips Penjagaan Luka Bersalin Pembedahan

Luka saya masih lagi merah... tapi taklah seteruk macam gambar sebelah kanan sebab luka tu dah berusia 3 bulan lebih nak masuk 4 bulan. Tapi saya masih ...

Petals of Life

Mula2 saya masih lagi campur susu untuk baby; susu badan dan juga susu Enfalac tu. Sebabnya, nak habiskan susu formula, mahal la nak buang je...lagi satu sebab bila ...

Aisyah's Journey

Tanpa rasa sakit or contraction or any petanda saya rasa macam ada something on my seluar dalam. Rasa macam keputihan yang sangat banyak keluar.

Cara Urutan Perineum Memudahkan Ibu Bersalin -

Episotomi adalah satu proses menggunting dan menjahit bahagian perineum semasa proses kelahiran. Ianya insya’Allah dapat dielakkan jika ibu kerap melakukan urutan ...


Cara Menghilangkan Bekas Koreng

Cara Menghilangkan Bekas Koreng

Cara Menghilangkan Bekas Koreng di kaki Cara Menghilangkan Bekas Koreng atau bekas luka secara tradisional Cara menghilangkan bekas koreng secara alami dengan kencur Ambilah setengah ons beras Kemudian rendam selama 15 menit dalam air biasa Campur dengan setengah ons kencur tersebut Tumbuklah campuran tersebut sampai halus Usapkan pada bekas koreng atau bekas luka Lakukan setiap hari selama dua minggu Niscaya bekas luka akan segera hilang Cara…

Macam Macam Alga

macam macam alga dan manfaatnya

macam macam alga dan manfaatnya Macam Macam Alga Chlorophyta (alga hijau) Alga ini merupakan kelompok alga yang paling beragam karena ada yang bersel tunggal, koloni dan bersel banyak. Pigmen yang dimilikinya adalah klorofil yang mengandung karoten. Banyak terdapat di danau, kolam tetapi sebagian ada juga yang hidup di laut. Beberapa contoh alga hijau yang sering anda jumpai di kolam sekitar anda antara lain : Chlorophyta bersel tunggal tidak b…

Khasiat Minyak Ular

Khasiat Minyak Ular

Manfaat Minyak Ular cobra Khasiat minyak ular Sejak zaman dahulu nenek moyang kita sudah mengenal adanya khasiat minyak ular yang dipercaya sangat manjur untuk mengobati luka tubuh, khasiat minyak ular cobra diantaranya yaitu Menghilangkan rasa panas pada luka bakar kena knalpon atau disengat serangga Menghilangkan rasa perih pada luka potong, Khitan, tersayat, terpukul, terjatuh Menghilangkan rasa gatal dan menyembuhkan penyakit kulit seperti …

Macam Macam Fosil

macam-macam fosil

macam-macam fosil dan manfaat fosil Macam-Macam Fosil – Pengertian Fosil adalah dengan bahasa latin fossa yang artinya menggali keluar dari dalam tanah adalah sisa atau bekas makhluk hidup yang telah menjadi batu atau mineral yang terbentuk dari proses penghancuran peninggalan organisme yang pernah hidup. Hal ini sering terjadi ketika tumbuhan atau hewan terkubur dalam kondisi lingkungan yang bebas oksigen. Dalam beberapa kasus, kandungan …

Macam Macam Penyakit Menular

Macam Macam Penyakit Menular

akan mengalami sering buang air besar dengan tekstur faces yang encer. Diare berat bila tidak ditangani dengan benar dapat menyebabkan dehidrasi serta bisa juga menyebabkan kematian. Penyakit diare bisa disebabkan oleh gejala luka, alergi zat tertentu, penyakit dari makanan, kelebihan mengkonsumsi vitamin C. Penyakit diare dapat diobati dengan cara mengkonsumsi cairan yang banyak terutama oralit sehingga bisa mengganti jumlah cairan yang keluar m…

Next Page »